1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP - NOS
NOS Sport

NOS Formule 1-Podcast #5: 'Kwetsbaarheid Ferrari is lichtpunt voor Verstappen'

Is Verstappen beter dan vorig jaar? Dat is toch de vraag die men in de eerste grand prixs beantwoord wil zien. Volgens Jan Lammers is hij niet meteen beter of slechter, maar heeft zijn auto zeker een stap gemaakt. "De slechte resultaten zullen dit jaar minder slecht zijn. Dat komt puur door de betrouwbaarheid van de auto."

Ook werd er in de podcast gesproken over de woede-uitbarsting van Verstappen na de kwalificatie. Verstappen werd opgehouden door andere coureurs en kon geen extra poging meer doen om een snelle ronde neer te zetten.

Over de boordradio en voor de camera's was hij woedend op de collega's die hem benadeelden. Volgens Louis Dekker mag je dat na vijf jaar Formule 1 wel afleren: "Daar zit nog een winstpunt." Lammers is daar duidelijk over: "Het team stuurt hem zo scherp de pits uit. Dan mag je je als team ook wel verontschuldigen."

"Het pijnlijke is dat Mercedes zelfs races wint als ze niet op hun best zijn", begint Louis Dekker over Lewis Hamilton, de winnaar van de GP van China. "Ferrari zit vooral met zichzelf in de maag. Strategisch loopt het niet goed, de sfeer is niet goed."

Ook in deze podcast werd gezegd dat Ferrari het te kloppen team is. Toch ziet zowel Dekker als Lammers kwetsbaarheden en juist dat is voor Red Bull een kans. "Die kwetsbaarheid is het lichtpunt voor Verstappen", meent Lammers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl