In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

GGD: mazelen docent Zoetermeer waarschijnlijk iets anders

Het lijkt er sterk op dat een docent van een middelbare school in Zoetermeer toch geen mazelen heeft, zoals de onderwijsinstelling in een brief aan ouders had geschreven. De GGD Haaglanden heeft sterke twijfels en zegt dat de leraar hoogstwaarschijnlijk iets anders heeft.

De GGD laat weten dat het Oranje Nassau College Parkdreef erg voortvarend is geweest om het bericht over mazelen naar buiten te brengen. "Niet elk vlekje is mazelen. Op basis van de klachten van de patiënt is er slechts sprake van een zeer lichte verdenking." De GGD gaat de patiënt onderzoeken om de juiste diagnose te stellen, meldt Omroep West.

In een reactie zegt de schooldirectie dat er afgelopen weekend contact was met een noodarts. Die stelde volgens de directie de diagnose mazelen en zei dat de school moest worden gewaarschuwd.

Bij het RIVM staat de teller dit jaar tot nu toe op achttien bevestigde gevallen van mazelen. Over heel vorig jaar waren dat er 24. De toename komt doordat er in landen als Roemenië, Italië en Frankrijk uitbraken van mazelen zijn.

Advertentie via Ster.nl