Arek Milik viert zijn goal AFP

Napoli stelt titelfeest Juventus nog even uit

time icon

Napoli heeft voorkomen dat Juventus nu al het titelfeest kan vieren. De nummer twee van de Serie A won met 3-1 bij Chievo Verona en kan daardoor in theorie nog kampioen worden. Bij verlies of een gelijkspel was Juventus, dat zaterdag met een B-team verloor bij SPAL, al kampioen geweest.

Kalidou Koulibaly opende op aangeven van Dries Mertens in de eerste helft de score en daarna scoorden Arek Milik en opnieuw Koulibaly. Bostjan Cesar tekende in de slotminuut voor de tegengoal.

Kalidou Koulibaly viert zijn eerste goal AFP

Napoli kwam door de zege op 67 punten, 17 minder dan koploper Juventus. Er zijn nog zes speelrondes te gaan in de Serie A. Als Juventus zaterdag thuis een punt pakt tegen Fiorentina is de 35ste landstitel binnen, omdat bij een gelijk aantal punten de titelstrijd op onderling resultaat wordt beslist en dat is in het voordeel van de ploeg uit Turijn.

De fans van Juventus zijn overigens niet zozeer bezig met de titel. Zij kijken vooral uit naar het treffen dinsdag met Ajax in de Champions League, zo blijkt ook uit onderstaande reportage van NOS-verslaggever Joep Schreuder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joep is al in Turijn: 'Alles is gericht op Juventus-Ajax'

STER Reclame