Atlanta United viert de eerste overwinning

De Boer verlaat laatste plaats met Atlanta na eerste competitiezege

Na vier wedstrijden zonder zege heeft Frank de Boer met Atlanta United zijn eerste overwinning geboekt in de Major League Soccer (MLS). Op bezoek bij laagvlieger New England Revolution werd met 2-0 gewonnen. Met de zege verlaat Atlanta de laatste plaats (twaalf) en klimt het naar plek negen. New England is nu de hekkensluiter.

Atlanta was de hele wedstrijd heer en meester en creëerde ook de meeste kansen. Ezequiel Barco nam beide doelpunten voor zijn rekening. Met name de 2-0, direct na rust, was een mooie. De Argentijn krulde de bal vanaf het zestienmetergebied de kruising in.

Moeizame start

Regerend kampioen Atlanta United kende een moeizame seizoensstart met maar twee punten uit de eerste vier competitiewedstrijden. Ook werd de ploeg van Frank de Boer vroegtijdig uitgeschakeld in de CONCACAF Champions League. Atlanta United staat nu negen punten achter op koploper D.C. United, dat wel twee wedstrijden meer gespeeld heeft.

De beste zeven ploegen in de Eastern Conference plaatsen zich voor de play-offs van de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie.

Bij Los Angeles Galaxy liet Zlatan Ibrahimovic nog maar eens zien dat hij de grote man is daar. In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Philadelphia Union nam de Zweedse superster beide doelpunten voor zijn rekening. Het is voor Galaxy de vierde overwinning op rij.

Beide doelpunten vielen voor rust. In de 27ste minuut zorgde Ibrahimovic met het hoofd voor de 1-0 en vijf minuten later benutte hij een door hem zelf verkregen penalty: 2-0.

Galaxy bezet de derde plaats in Western Conference, vier punten achter koploper en stadsgenoot LAFC. Aan het einde van het seizoen spelen de beste zeven ploegen van beide Conferences (Eastern en Western) de play-offs om de algehele winst in de MLS.