Oppositieaanhangers en agenten voor het parlementsgebouw in Tirana Reuters

Vuurwerk en traangas bij protest tegen Albanese regering in Tirana

time icon Aangepast

Albanese oppositiepartijen zijn vanavond opnieuw in de hoofdstad Tirana de straat op gegaan. Ze willen dat de regering opstapt en dat er vervroegde verkiezingen komen.

Aanhangers gooiden fakkels, vuurwerk en andere projectielen naar de politie. De minister van Binnenlandse Zaken hekelde deze aanvallen en zei dat er vijf agenten bij gewond raakten.

De demonstranten braken door een politiekordon voor de ingang van het regeringsgebouw, maar probeerden de deuren niet, zoals bij eerdere protesten, te openen. Toen ze het parlementsgebouw probeerden binnen te dringen, hield de politie ze met traangas en een waterkanon tegen.

De oppositie beschuldigt de regering van premier Edi Rama ervan corrupt te zijn en banden te hebben met de georganiseerde misdaad, wat de regering ontkent.

Balkan Insight
@BalkanInsight
Police and anti-govt protesters come face to face in Tirana. After the crowd turned violent and broke through police cordons around the parliament building, police used tear gas to try to disperse them.
1 week geleden

Het is niet de eerste keer dat er geprotesteerd wordt tegen de regering in Albanië. In februari bestookten gewelddadige betogers het kantoor van de premier met onder meer brandbommen en ijzeren staven. Daarbij raakten vijftien mensen gewond.

Ook in december werd er al gedemonstreerd, toen door studenten. Een grote menigte protesteerde voor het ministerie van Onderwijs om lagere studiekosten, beter onderwijs en meer inspraak te eisen.

STER Reclame