Omroep Brabant

Eindhoven Airport oefent ramp met passagiersvliegtuig

tijd van publicatie Aangepast

Op Eindhoven Airport is een rampenoefening gehouden met een gecrasht passagiersvliegtuig. Honderden hulpverleners van de brandweer, politie en ambulancediensten waren bij de oefening betrokken.

Aan boord van de fictieve vlucht MB079 van WNB-airlines uit Maybibie zaten 101 'echte' passagiers. Het toestel 'stortte' net buiten het regionale vliegveld neer.

Het brandende vliegtuig werd geblust en de brandweer haalde 'gewonden' uit het toestel:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het doel is om de samenwerking tussen de hulpdiensten goed te laten lopen'

Aan de oefening deden ongeveer 500 mensen mee: personeel van hulpdiensten en zo'n 200 acteurs die slachtoffers speelden. De 'gewonden' werden naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Er zijn ook enkele acteurs 'overleden' bij het incident.

Iedereen die met een ramp van deze omvang te maken kan krijgen deed mee, zoals de gemeente Eindhoven, luchtmacht en Rode Kruis.

Om paniek te voorkomen zijn er geen sirenes of zwaailichten gebruikt. Omwonenden van de rampplek wisten dat er vandaag een rampenoefening op de luchthaven werd gehouden.

Birgit Verhoeven/Omroep Brabant

Bezoekers van Eindhoven Airport, in de terminal en omgeving, hebben volgens de veiligheidsregio niet veel gemerkt van de oefening.

Dit is een artikel van

STER Reclame