Max Verstappen in China AFP

Valtteri Bottas heeft de tweede training voor de Grand Prix van China naar zijn hand gezet. De leider in het wereldkampioenschap noteerde in Shanghai met zijn Mercedes een tijd van 1.33,330. Daarmee was de Fin een fractie sneller dan Sebastian Vettel, die in zijn Ferrari 0,027 seconde toegaf.

Max Verstappen leek een uitstekende eerste trainingsdag af te werken, met de vierde en derde tijd. Aan het einde van de sessies gaf de Red Bull-coureur aan wel wat probleempjes te zijn tegengekomen. In de ochtendsessie leverde hij bijna een halve seconde in bij Sebastian Vettel, die met 1.33,911 iedereen te snel af was.

In de middagsessie bleef de Nederlander veel dichter in de buurt van Bottas en Vettel. Op Bottas, vijfde in de eerste training, gaf hij 0,221 seconde toe. De Red Bull-coureur vroeg wel wat advies bij het schakelen. Helemaal tevreden was de nummer drie uit het WK-klassement niet over de bolide.

Goede balans en snelheid

"Met de balans en de snelheid zit het wel goed. Daar ben ik blij mee", liet de Nederlander na afloop weten op zijn website. "We gaan ons nu focussen op de juiste afstelling. Het is nog wat vroeg om te zeggen dat we vooraan meedoen, maar het ziet er een stuk beter uit dan in Bahrein."

Bij de vorige grand prix had Red Bull wat problemen. "We hebben daar het hele weekend een fout gemaakt in de afstelling en dat heeft niet geholpen", legde Verstappen donderdag al uit. "Zondagavond na de race in Bahrein kwamen we er achter wat het probleem was en tijdens mijn testdag daar was het opgelost."

Problemen Leclerc

Waar Vettel zonder problemen snelle ronden liet zien, had zijn teamgenoot Charles Leclerc wel wat problemen. De Monegask, twee weken geleden derde in de GP van Bahrein, stond lange tijd binnen door problemen met het koelsysteem. Ferrari liet weten dat men zich binnen het team geen zorgen maakt over de bolide van Leclerc.

Ferrari was de dag sterk begonnen in Shanghai, waar zondag de 1000ste GP tellend voor het WK wordt gereden. Vettel, die een teleurstellende seizoenstart achter de rug heeft, stuurde zijn Ferrari in de eerste oefensessie naar een rondetijd van 1.33,911. Daar kwam niemand aan. Hij hoefde er niet eens de softband voor te gebruiken.

Vettel bleef in de eerste training Lewis Hamilton (Mercedes, 1.34,118) ruim twee tienden voor. Leclerc noteerde de derde tijd. Hij leverde een kwart tel in ten opzichte van Vettel. In de tweede sessie richtte de Duitser zich vooral op de racesimulatie.

Gasly valt weer tegen

Pierre Gasly maakte ook op de eerste dag in Shanghai weinig indruk in de Red Bull. De teamgenoot van Verstappen was met 1.35,427 in de eerste training een seconde langzamer dan de Nederlander. Gasly reed wel met een band met een hardere compound. In de tweede sessie was het gat met zijn Nederlandse teamgenoot negen tienden.

Uitslag tweede training GP China

STER reclame