In Breda hebben honderden mensen de man herdacht die om het leven kwam nadat hij in een garagebox was vastgebonden en in brand gestoken. De 49-jarige man werd maandag gevonden en overleed gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Er werden bloemen gelegd en ballonnen opgelaten:

Tranen, applaus, bloemen en lampionnen bij drukbezochte herdenking

"Onbegrijpelijk is de daad. Onbegrijpelijk is het gemis. Maar wij laten zien dat in ons hart Ger er nog altijd is", staat te lezen op het gele spandoek dat aan de garagebox is opgehangen.

De herdenking verliep ingetogen, meldt Omroep Brabant. In de straat waar de garagebox staat werden bloemen neergelegd. Om 21.00 uur werd een minuut stilte gehouden. Ook werden 49 ballonnen, een verwijzing naar de leeftijd van het slachtoffer, opgelaten.

Na de herdenking was er een stille tocht. "We willen met de herdenking laten zien dat de familie er niet alleen voor staat", liet de organisatie weten.

Het spandoek ter nagedachtenis aan het slachtoffer Omroep Brabant

Het slachtoffer werd maandagavond door drie daders vastgebonden en in brand gestoken in een garagebox in Breda. Hij was in staat om de politie te vertellen wat er was gebeurd. Volgens de politie ging het mogelijk om een uit de hand gelopen zakelijk conflict.

Een van de verdachten, een 51-jarige man uit Breda, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.

STER reclame