ANP

Wekdienst 8/4: Eis in zaak-Mitch Henriquez en snorfietsers van fietspad

tijd van publicatie

Goedemorgen! Vandaag wordt de eis bekend in het hoger beroep in de zaak Mitch Henriquez en snorfietsers mogen in Amsterdam niet meer op het fietspad en moeten een helm op.

De wekdienst van maandag 8 april

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De dag verloopt grotendeels zonnig met de meeste zon in het noorden van het land. Meer naar het zuiden is het vaker bewolkt en kan een bui vallen. Met maxima van 17 tot 19 graden is het nog steeds zacht. Vanaf dinsdag wordt het frisser met vooral in het zuiden nog een bui.

weerplaza.nl

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De eis in het hoger beroep tegen de agenten die zijn veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg van Mitch Henriquez wordt bekendgemaakt .
  • Vanaf vandaag mogen snorfietsers in Amsterdam niet meer op het fietspad. Bovendien moeten ze ook een helm dragen.
  • De Turkse president Erdogan brengt een bezoek aan zijn Russische ambtgenoot Poetin.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen is opgestapt. Ze zou uit eigen beweging ontslag hebben genomen. Bronnen van persbureau AP meldden dat ze steeds vaker aanliep tegen weerstand rond haar beleid van onder andere mensen uit de omgeving van president Trump. Het werd daarom al verwacht dat ze er op den duur de brui aan zou geven.

Nielsen had onder meer de bewaking van de Amerikaanse landsgrenzen in haar portefeuille; een belangrijk thema voor de regering van president Trump. Ze verdedigde in het openbaar altijd de omstreden praktijk dat kinderen in de asielprocedure van hun ouders worden gescheiden, maar ze speelde ook een sleutelrol bij de beƫindiging ervan.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Pieter van Vollenhoven pleit er in zijn boek Oproep van een waakhond voor de tien bestaande overheidsinspecties samen te voegen in een Nationale Veiligheidsinspectie.
  • In de Sudanese hoofdstad Khartoem zijn gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag tienduizenden mensen de straat op gegaan om het aftreden te eisen van president Bashir.
  • Een student kunstgeschiedenis heeft Project Rembrandt, de televisiewedstrijd voor amateurschilders, gewonnen. Volgens de jury was Sebas Groot met zijn schilderijen verder gaan bouwen aan het werk van Rembrandt van Rijn, maar heeft hij er ook iets nieuws aan toegevoegd.

En dan nog even dit:

Woensdag speelt Ajax in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. Toen de Amsterdammers werden gekoppeld aan de Italianen, dachten oud-spelers Kiki Musampa en Ronald de Boer meteen terug aan de verloren finale in 1996. Ze hopen dat Ajax niet opnieuw in de val loopt van het sluwe en geroutineerde Juventus.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wraakgevoelens De Boer en Musampa richting Juventus: 'Voel me genaaid'

Fijne dag!

STER Reclame