Chefstaf Mick Mulvaney van het Witte Huis
NOS Nieuws

Democraten krijgen aangifte Trump 'nooit' te zien, zegt het Witte Huis

Chefstaf Mick Mulvaney van het Witte Huis heeft gezegd dat de Democraten de belastingaangiften van president Trump "nooit en te nimmer" te zien zullen krijgen. Mulvaney werd op Fox News Sunday gevraagd of de Democraten in het Huis van Afgevaardigden de gevraagde documenten zullen krijgen.

Woensdag diende de Democraat Richard Neal het verzoek tot inzage in. Mulvaney beschouwt dat als een politieke stunt van de Democraten, die volgens hem nooit zullen stoppen met hun aanvallen op de president.

Trump brak als presidentskandidaat al met de gewoonte om zijn belastingaangiften openbaar te maken. Mulvaney deed de hele affaire vandaag als oud nieuws af, omdat de zaak al tijdens de campagne speelde en Trump "hoe dan ook" gekozen is.

De Democraten stellen dat het verzoek om inzage een wettelijke basis heeft en dat Trump "de minst transparante" president is van de laatste vijftig jaar. Ze wijzen erop dat presidenten, zowel Democratische als Republikeinse, al tientallen jaren hun belastingaangiften openbaar maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl