Het strand van Bloemendaal werd vandaag druk bezocht ANP

De eerste landelijke warme dag van 2019 is een feit. In De Bilt werd vanmiddag voor het eerst dit jaar 20 graden gemeten, meldt Weerplaza. Ook aan de kust werden hoge temperaturen gemeten, van 18 tot 19 graden.

Vandaag was het op meerdere plekken in het land 20 graden. Volgens weerman Marco Verhoef was de eerste lokale warme dag dit jaar al op 27 februari.

In Noord-Brabant werd het nog warmer. Omroep Brabant schrijft dat in Eindhoven de temperatuur steeg naar 20,9 graden en in Volkel werd de 21 graden gehaald.

Opvallend: ook vorig jaar was de eerste officiële landelijke warme dag op 7 april.

Met het warme weer werd er niet stilgezeten. Zo stonden er files op de wegen richting de Keukenhof in Lisse en ook op de wegen naar het strand van Scheveningen was het druk:

Met het warme weer trokken vandaag ook veel wielrenners eropuit. Dit ging niet overal goed. Op meerdere plekken in het land raakten wielrenners gewond bij een verkeersongeluk.

In Eemnes liep een wielrenner verwondingen op aan zijn gezicht na een aanrijding met een motor, meldt RTV Utrecht. Volgens Omrop Fryslân moest in Drachten een wielrenner naar het ziekenhuis nadat hij in botsing was gekomen met een auto. Ook in Nuth in Limburg raakte een wielrenner gewond na een aanrijding met een auto, schrijft 1Limburg.

Ook het wegdek leidde tot wat pech. Omroep Gelderland meldt dat in Culemborg een groep wielrenners ten val kwam door een glad wegdek. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

STER reclame