NOS SportAangepast

MXGP-leider Cairoli laat zich voor eigen publiek verrassen door Gajser

MXGP-leider Cairoli laat zich voor eigen publiek verrassen door Gajser

Antonio Cairoli heeft zich voor eigen publiek bij de GP van Trentino in het noorden van Italië laten verrassen door Tim Gajser. De Sloveen schreef beide manches op zijn naam en kruipt daardoor dichterbij in de strijd om de wereldtitel.

De Italiaan Cairoli gaat nog wel aan kop in het MXGP-klassement. Het verschil met nummer twee Gajser bedraagt zestien punten.

Bij de eerste omloop in de race tussen de Dolomieten lag de 33-jarige Cairoli vanaf de start aan kop en niet veel later had de leider in het klassement een gat geslagen naar de rest van het veld. Gajser (22) was de enige die in zijn spoor kon blijven.

Bij de eerste serieuze inhaalactie van Gajser, een paar ronden voor het einde, was het direct raak en passeerde de Sloveen zijn concurrent. De wereldkampioen van 2016 gaf de koppositie daarna niet meer uit handen.

Antonio Cairoli

In de tweede manche pakte Gajser gelijk de leiding, maar halverwege de race moest hij die afstaan aan Cairoli, op dat moment de snelste in het veld. Er ontpopte zich vervolgens een felle strijd om de zege.

Gajser greep de koppositie terug, waarna Cairoli alles op alles zette om voor de ogen van zijn Italiaanse fans te winnen. Hij nam veel risico en ging kort na de doorkomst voor de laatste twee ronden onderuit, waarna Gajser eenvoudig naar de overwinning reed.

Gajser troefde Cairoli twee weken geleden ook af in Groot-Brittannië, toen hij de tweede manche van de GP op zijn naam schreef. Dat was voor Cairoli zijn eerste verlies van het seizoen.

Nederlanders

Glenn Coldenhoff was in Trentino de beste Nederlander. Hij kwam bij de eerste manche als veertiende over de streep, de tweede eindigde hij op de zevende plaats.

Regerend wereldkampioen Herlings ontbrak nog altijd in Italië vanwege een gebroken voet die hij in aanloop naar het MXGP-seizoen opliep. Hierdoor miste hij de eerste races van het seizoen.

Herlings hoopt halverwege mei bij de volgende GP, in het Italiaanse Mantova, zijn rentree te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl