Caner Cavlan wordt gefeliciteerd door zijn medespelers

Emmen boven de streep na zege op zwak Heerenveen

FC Emmen heeft na bijna twee maanden weer een overwinning geboekt in de eredivisie. Uitgerekend Caner Cavlan deed zijn voormalig werkgever sc Heerenveen pijn: 2-0.

De Friezen leverden een abominabele eerste helft af aan de Oude Meerdijk en mochten van geluk spreken dat FC Emmen slechts één keer scoorde.

Vijf minuten voor de pauze kopte Cavlan raak uit een rebound, nadat Heerenveen-doelman Warner Hahn een poging van Anco Jansen had gekeerd.

Ook in de tweede helft toonde Heerenveen geen beterschap. Een kwartier voor tijd viel de logische 2-0. Cavlan schoot de bal vanuit een lastige hoek door de benen van Hahn, die niet vrijuit ging.

De ploeg van trainer Dick Lukkien hield vervolgens eenvoudig stand en hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul.

De overwinning komt als geroepen, want FC Emmen staat nu boven de degradatiestreep, op de vijftiende plek. Komende vrijdag gaat het op bezoek bij hekkensluiter NAC Breda.