NOS Voetbal

Ten Hag verheugd over frisheid Ajax: 'Dan geeft het ook plezier'

Tevreden Ten Hag: 'Ajax was messcherp'

Ajax-trainer Erik ten Hag was na de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II vooral te spreken over de frisheid waarmee zijn ploeg nog voetbalt. "In deze fase van de competitie gaat het om de frisheid in het hoofd. Dat hebben we vanavond denk ik ook kunnen zien", sprak hij.

"Als de spelers de frisheid kunnen opbrengen, dan geeft dat ook plezier", aldus Ten Hag. "We staan nu op honderd doelpunten na speelronde 29. Het voetbal is ook voor de mensen. Je wilt wat laten zien en ik denk dat we dat nu ook doen, maar het moet uiteindelijk wel wat opleveren."

Ook over de start van de wedstrijd was Ten Hag te spreken. "De ploeg was messcherp. Willem II begon fanatiek en daar zijn we goed mee omgegaan. We hebben de tegenstander kapotgespeeld, al hebben we daar toch veel kansen voor nodig gehad."

De Jong uit voorzorg naar de kant

Frenkie de Jong werd naar eigen zeggen in de slotfase uit voorzorg gewisseld, vanwege lichte pijn aan de enkel. "Ik zette een blok en toen kreeg ik een tik ertegen. Ik had eventueel door kunnen gaan, maar het liep niet helemaal lekker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl