Bertens verspeelt door vroege nederlaag kostbare ranglijstpunten

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens verspeelt door vroege nederlaag kostbare ranglijstpunten
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft de achtste finales van het graveltoernooi van Charleston niet overleefd. Ondanks een riante voorsprong leverde ze tegen de Griekse Maria Sakkari de eerste set in, waarna ze niet meer in staat bleek het tij te keren: 6-7 (8), 3-6.

Een jaar geleden won Bertens het toernooi in South Carolina, aan de Amerikaanse oostkust. Dat leverde haar veel punten op voor de wereldranglijst die ze dit jaar moest verdedigen, maar aan die opdracht kon ze niet voldoen.

Bertens zakt naar plaats zeven of acht

Bertens, momenteel de mondiale nummer zes, levert door haar nederlaag veel punten in, waardoor ze de aansluiting met de topvijf kwijtraakt. Ze zakt in ieder geval naar plaats zeven en mogelijk zelfs plaats acht als Sloane Stephens de finale haalt in Charleston.

kikibertens
Leaving Charleston a little bit earlier then I was hoping for. Had some chances, but didn’t take them. Time to go home, rest, and work hard again to come back stronger!but Charleston, I still love you❤️❤️ @volvocaropen #timetogohome

Na een eenvoudige zege op de Italiaanse qualifier Martina Trevisan (6-2, 6-1) in de tweede ronde begon Bertens (vrijgesteld in de eerste ronde) ook goed aan haar derderondepartij.

Ze pakte een 4-1 voorsprong, maar sleepte de set niet binnen. Ook een marge van 5-1 in de tiebreak volstond niet, de setwinst ging naar Sakkari, de nummer 50 van de wereld.

Peptalk Sluiter helpt weinig

Een korte peptalk van coach Raemon Sluiter had niet het gewenste effect. Het spel van Bertens bleef in de tweede set wisselvallig. En wanneer ze de druk wel wist op te voeren, knokte haar Griekse opponente zich daar steeds knap onderuit. Sakkari won de set met 6-3 en beëindigde het toernooi van Bertens.

WTA Insider
@WTA_insider
Bertens: “For myself it didn't feel like that it was the pressure [of defending], more it was like my level was not really there. I'm still a little bit searching for level, I think, this year. But, yeah, we keep on going.” #VolvoCarOpen Bertens heads to Stuttgart next.
3 weken geleden

STER Reclame