NOS Nieuws

Belgische arrestatieteams rukken uit voor spelende jongens

In Deurne bij Antwerpen zijn twee jongens van 13 en 14 vanmiddag opgepakt door arrestatieteams omdat ze met een vuurwapen speelden. Het bleek later om een nepwapen te gaan.

Buurtbewoners belden de politie toen ze de jongens met het wapen in een parkje zagen spelen. De politie nam geen enkel risico en zette meteen speciale teams in.

Airsoft

Toen de interventieploegen en het zogeheten snelleresponsteam van de politie aankwamen, had een van de jongens een wapen in de hand dat leek op een automatisch geweer. De tieners werden meteen gedwongen om het wapen op de grond te leggen. Daarna werden ze overmeesterd en geboeid.

Na controle bleek dat het niet ging om een echt wapen, maar om een airsoftwapen, waarmee kleine plastic balletjes afgevuurd kunnen worden.

Omdat de jongens niemand hadden bedreigd, zijn ze streng toegesproken en daarna weer vrijgelaten.

Nepwapens thuis laten

De Antwerpse politie waarschuwt dat mensen speelgoedwapens thuis moeten laten, omdat het vaak moeilijk is om onderscheid te maken tussen een echt en een nepwapen. Daarom zal de politie altijd het zekere voor het onzekere nemen en ingrijpen.

"Jaag mensen geen schrik aan en lok een levensgevaarlijke situatie niet uit. Toon nepwapens dus nooit in het openbaar", zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl