Nemr stond centraal in de documentaire 'Terug naar je eige land'
NOS Nieuws

Iraakse jongen Nemr mag in Nederland blijven

De Iraakse jongen Nemr (9), die bekend werd van de petitie van Tim Hofman, krijgt een verblijfsvergunning. Dat zegt zijn advocaat tegen het persbureau ANP. Ze wil het bericht verder niet toelichten. Ook Nemrs ouders en broertje zouden in Nederland mogen blijven.

BNN-presentator Hofman vroeg in zijn documentaire Terug naar je eige land aandacht voor de toekomst van de jongen en hij riep op om de regeling voor het kinderpardon te verruimen. Er volgde een fel debat in de politiek en de kwestie leidde tot verdeeldheid in de coalitie.

Verruiming

Er kwam een verruiming van het kinderpardon, maar vorige maand meldden bronnen dat Nemr niet aan de voorwaarden voldeed.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst beklemtoonde toen dat er nog geen beslissing over het gezin was genomen. Op 1 april zou de IND het gezin hebben laten weten dat ze toch een vergunning krijgen. Desgevraagd laat de IND weten geen toelichting op de zaak te geven, omdat er nooit informatie over individuele gevallen wordt verstrekt.

De advocaat van Nemr en zijn familie zegt tegen het ANP dat ze ontzettend dankbaar zijn voor alle steun die ze de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen, en dat ze nu het liefst met rust worden gelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl