Luis Suárez juicht na zijn treffer

Barcelona redt in blessuretijd een punt tegen laagvlieger Villarreal: 4-4

FC Barcelona heeft in Spanje in extremis een punt gepakt tegen Villarreal. De nummer zeventien in La Liga leek in eigen huis met 4-2 te winnen van de koploper, maar Lionel Messi en Luis Suárez bezorgden Barça alsnog een punt.

Barcelona hield Messi, Gerard Piqué en Ivan Rakitic op de bank met het oog op de topper tegen nummer twee Atlético, van komende zaterdag. Desondanks leidde Barcelona na een kwartier met 2-0 dankzij een intikker van Philippe Coutinho en een mooie kopbal van Malcom.

Villarreal, dat dit seizoen pas zes keer won, gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam via Samuel Chukwueze en Karl Toko Ekambi, die profiteerde van het feit dat Marc-André Ter Stegen een voorzet verwachtte, op gelijke hoogte.

Lionel Messi op de bank bij FC Barcelona

Prompt kwam Messi van de bank, maar de vedette stond nog geen minuut in het veld of Vicente Iborra maakte er 3-2 van. Villarreal was nu los en Chukwueze raakte via de hand van Ter Stegen de lat. Tien minuten voor tijd zorgde Carlos Bacca voor 4-2.

Een fraaie vrije trap van Messi buiten het bereik van doelman Sergio Asenjo in de 90ste minuut bracht de spanning alsnog terug in de wedstrijd. In blessuretijd miste Jordi Alba een grote kans, maar na een afgeslagen corner schoot Suárez verwoestend raak: 4-4.

Atlético wint dankzij late goals

Eerder op de avond maakte nummer twee Atlético Madrid geen fout in de achtervolging op Barcelona, al duurde het lang voordat de doelpunten vielen in de 2-0 overwinning op Girona.

De spelers van Atlético vieren de goal van Godín (r)

Diego Godín kopte in de 76ste minuut raak. De scheidsrechter keurde het opvallende doelpunt in eerste instantie af vanwege buitenspel. Veel spelers van Atlético stonden helemaal vrij voor Girona-doelman Gorka Iraizoz.

Zij leken buitenspel te staan doordat de achterhoede van Girona naar voren liep. De Spaanse doelman sloeg de bal, die richting Griezmann ging, de lucht in. Godín kopte vervolgens rustig binnen.

De VAR zag echter dat Griezmann niet buitenspel stond. Na het wegstompen van de Girona-keeper ontstaat volgens de regels een nieuwe situatie en dus telde het doelpunt. Antoine Griezmann maakte in blessuretijd nog de 2-0.