RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen

De politie heeft in Utrecht een doodlopend gangenstelsel van ongeveer achttien meter lang ontdekt onder huizen in de Jan Pieterszoon Coenstraat in de wijk Lombok. Dat gebeurde nadat in de kruipruimte van een leegstaande woning een gat was gevonden.

Agenten deden onderzoek in de woning, omdat omwonenden hadden geklaagd over een vervelende kleilucht. Volgens een woordvoerder van de politie kan die geur erop wijzen dat de gangen vrij recent zijn aangelegd.

Robot van de Explosieven Opruimingsdienst NOS / Martijn Bink

Eerst moest de brandweer water wegpompen. Met een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is daarna onder drie panden gekeken. In de gangen heeft de politie niets gevonden.

Waarvoor het gangenstelsel werd gebruikt, is niet duidelijk. De eigenaar van de woning is op de hoogte gebracht. Bewoners van de huizen boven het gangenstelsel doen aangifte, omdat de ruimte onder hun huis is vernield. De politie gaat onderzoeken wie daarvoor verantwoordelijk is en heeft nog geen verdachten opgepakt.

De gemeente Utrecht is van plan het gangenstelsel zo snel mogelijk dicht te maken. Volgens de gemeente kunnen de bewoners veilig hun huis weer binnengaan.

'Je denkt in eerste instantie aan iets crimineels'

STER reclame