Matthijs de Ligt na afloop van het thuisduel in de Champions League met Real Madrid
NOS Voetbal

KNVB wijzigt eredivisieschema vanwege CL-belangen Ajax

De KNVB heeft het programma van Ajax in de eredivisie alvast aangepast, voor het geval de Amsterdammers de halve finales van de Champions League bereiken.

De uitwedstrijd van Ajax bij FC Groningen is met een dag vervroegd, van zondag 21 april naar zaterdag 20 april. De aftrap is om 18.30 uur.

De midweekse thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse is verplaatst van woensdag 24 april naar dinsdag 23 april, met de aftrap om 20.45 uur.

Ruimte creëren

Met de maatregelen anticipeert de KNVB op mogelijk succes van Ajax in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus. Als de Amsterdamse club doorgaat naar de halve finales, volgt op dinsdag 30 april in de halve finales een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur of Manchester City.

Op zondag 28 april staat in de voorlaatste speelronde echter een uitwedstrijd van Ajax bij De Graafschap op het programma. Door de duels met FC Groningen en Vitesse te vervroegen, ontstaat er ruimte om de wedstrijd in Doetinchem zo nodig twee dagen naar voren te halen. Dat zou opvallend zijn, omdat de eredivisieduels in de laatste twee speelrondes doorgaans allemaal tegelijk worden gespeeld.

Verzetten bekerfinale gestrand

"We hebben in overleg met de autoriteiten zorgvuldig alle scenario's bekeken om de benodigde minimale ruimte te kunnen creëren tussen de wedstrijden die Ajax in korte tijd moet afwerken", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken.

"Nadat twee serieuze opties om de KNVB-bekerfinale te verzetten waren gestrand, kwamen we uit bij het huidige scenario, waarin niet alle wedstrijden uit de voorlaatste speelronde tegelijkertijd worden afgewerkt. Het liefst hadden we dit voor fans en de clubs voorkomen, maar andere opties waren er niet."

De aanpassingen hebben ook gevolgen voor andere eredivisiewedstrijden. De wijzigingen op een rijtje:

Aanpassingen eredivisie

Wedstrijd Was Wordt
Feyenoord-AZ 20 april, 19.45 uur 20 april, 20.45 uur
FC Groningen-Ajax 21 april, 14.30 uur 20 april, 18.30 uur
AZ-Heracles Almelo 23 april, 20.45 uur 23 april, 19.45 uur
Ajax-Vitesse 24 april, 20.45 uur 23 april, 20.45 uur
NAC Breda-Feyenoord 24 april 18.30 uur 24 april, 20.45 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl