Kira Toussaint tijdens de EK in Kopenhagen in 2017 EPA

Verstevigt AZ zijn derde plaats in de competitie? En gaat Heracles in de nek van Feyenoord hijgen? Op die vragen komt spoedig een antwoord, want zij behoren tot de ploegen die vanavond in actie komen in de midweekse speelronde in de eredivisie.

Vitesse-AZ (18.30 uur), Heracles Almelo-Willem II (19.45 uur) en FC Groningen-De Graafschap (20.45 uur) zijn rechtstreeks te volgen via het liveblog en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, vanaf 19.30 uur al. De samenvattingen zijn vanaf 22.23 uur te zien in Studio Sport op NPO 1.

Programma eredivisie speelronde 28 NOS

Eerder op de dag om 18.45 uur in het Sportjournaal: een interview met Kira Toussaint. De rugslagspecialiste is gevrijwaard van alle dopingperikelen - zij testte in november positief, maar werd vorige maand vrijgesproken - en zwom anderhalve week geleden in Marseille de WK-limiet.

Met Toussaint blikken we terug op die goede prestatie en vooruit op de Swim Cup van komend weekend in Den Haag.

60 jaar Studio Sport

Verder staan we stil bij het jubileum van Studio Sport, dat vrijdag 60 jaar bestaat. Iedere dag geeft een bekende Nederlander in het Sportjournaal zijn of haar favoriete Studio Sport-moment prijs.

In Nieuwsuur een reportage met de Belg Koen Naert, die afgelopen zomer Europees kampioen op de marathon werd. Zondag verschijnt hij aan de start van de marathon van Rotterdam.

60 jaar Studio Sport in 73 seconden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Uitzendingen dinsdag 2 april

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.23 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame