Kakhi Jordania kijkt toe vanaf de tribune
NOS Voetbal

Wat er ook gebeurt, Jordania blijft Den Bosch steunen

Khaki Jordania blijft FC Den Bosch voorlopig steunen, ook nu de voorgenomen overname door de Georgiër door de licentiecommissie van de KNVB is afgewezen. Dat vertelde Jordania voor de wedstrijd tegen Jong PSV aan een supportersdelegatie.

FC Den Bosch en Jordania sloten op 24 juli vorig jaar een voorlopige koopovereenkomst. Sinds de zomer van 2018 moet de licentiecommissie echter vooraf toestemming verlenen als iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen binnen een betaaldvoetbalorganisatie. Afgelopen weekend ging de KNVB daar niet mee akkoord.

Beroep

Deze week gaat Den Bosch in beroep tegen het besluit van de voetbalbond. De club liet maandagavond aan de NOS weten dat er geen vraagtekens zijn met betrekking tot de herkomst van de financiering.

Ook is voor de licentiecommissie duidelijk dat de middelen daadwerkelijk aanwezig zijn en dat Jordania zelf eigenaar wordt en niet als stroman zal fungeren. Andere zaken wil de licentiecommissie wel nader nog onderzoeken. Onduidelijk is welke dat precies zijn.

Zelfs wanneer het beroep wordt afgewezen door de licentiecommissie zal Jordania tenminste anderhalf jaar aan Den Bosch verbonden blijven om het voortbestaan van de club te waarborgen.

Wanneer het beroep dient is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl