Xander Bogaerts Getty Images

Xander Bogaerts blijft zijn club Boston Red Sox trouw. Volgens de Nederlandse honkbalbond KNBSB heeft de Arubaan bij de Red Sox een zevenjarig contract ter waarde van 117 miljoen euro getekend. Dat betekent dat Bogaerts in de Amerikaanse Major League Baseball zo'n zeventien miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Voor zover bekend gaat hij daarmee zijn collega-honkballer Kenley Jansen voorbij als best verdienende sporter van het Koninkrijk der Nederlanden. Jansen, die uitkomt voor Los Angeles Dodgers, verdient naar schatting vijftien miljoen euro per jaar.

Twee keer World Series-winnaar

De 26-jarige Bogaerts zou na dit seizoen transfervrij zijn, maar de Red Sox deden er alles aan om hun sterspeler te behouden. Met Bogaerts wonnen de Sox al twee keer de World Series: vorig seizoen en in 2013. Met Oranje werd Bogaerts in 2011 wereldkampioen.

2011: Nederlandse honkballers worden wereldkampioen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De contractverlenging van Bogaerts past in de recente trend binnen het Noord-Amerikaanse honkbal dat spelers lucratieve contractverlengingen bij hun huidige team verkiezen boven een vrije transfer naar een ander team.

Onlangs verlengde Mike Trout zijn contract bij Los Angeles Angels voor twaalf jaar en 382 miljoen euro.

STER reclame