Rapper Nipsey Hussle
NOS Nieuws

Rapper Nipsey Hussle doodgeschoten in Los Angeles

De Amerikaanse rapper Nipsey Hussle (33), die onlangs nog voor een Grammy werd genomineerd, is gedood bij een schietpartij voor de deur van zijn kledingwinkel in Los Angeles. Twee andere mannen raakten zwaargewond, de dader is op de vlucht geslagen, schrijven verschillende Amerikaanse media.

De toedracht van de schietpartij is niet duidelijk. Een paar uur voor zijn dood twitterde de rapper dat het "een zegen is om sterke vijanden te hebben".

Fans van de rapper verzamelden zich bij de plek van de fatale schietpartij:

'Nipsey verheerlijkte niet, hij zei het zoals het was'

Nipsey Hussle, die eigenlijk Ermias Asghedom heet, werd bekend met verschillende mixtapes. Ook nam hij muziek op met onder meer Drake en Snoop Dogg.

Zijn debuutalbum Victory Lap kreeg een paar maanden geleden een Grammy-nominatie voor beste Rap Album. Veel van zijn videoclips zijn miljoenen keren bekeken op YouTube.

Vlak bij de winkel van Nipsey Hussle heeft zich een grote groep mensen verzameld om te rouwen.

En op Twitter reageren veel artiesten op het overlijden van Nipsey Hussle:

Volgens Amerikaanse media zou de rapper in het verleden zijn geassocieerd met een straatbende uit Los Angeles, de Rollin 60s Neighborhood Crips.

De laatste jaren maakte hij deel uit van een team van kunstenaars en ondernemers die bezig waren met de ontwikkeling van een openluchtmuseum gewijd aan Afro-Amerikaanse artistieke prestaties, Destination Crenshaw.

Een van de best bekeken clips van Nipsey Hussle:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl