Ook in Valkenswaard is Cairoli niet bij te houden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Antonio Cairoli heerst vooralsnog in het MXGP-seizoen. Bij afwezigheid van de geblesseerde Jeffrey Herlings schreef hij zondag ook de Grand Prix van Valkenswaard op zijn naam door beide manches te winnen.

De Italiaan zegevierde ook al in de eerste race van het seizoen in Argentinië. Vorige week won hij in Groot-Brittannië de eerste manche en werd hij tweede in de tweede omloop. Hij gaat met 147 punten soeverein aan de leiding in het klassement, op 22 punten gevolgd door Tim Gajser.

Herlings wel aanwezig in Valkenswaard

Regerend wereldkampioen Herlings, toeschouwer in Valkenswaard, brak zijn voet in aanloop naar het MXGP-seizoen en mist daardoor de eerste races. Hij hoopt halverwege mei in het Italiaanse Mantova, bij de vijfde GP van het seizoen, zijn rentree te maken.

Herlings deelt 'half kreupel' handtekeningen uit in Valkenswaard

Negenvoudig wereldkampioen Cairoli greep in de eerste manche gelijk bij de start de leiding, maar moest die vervolgens afstaan aan de Brit Max Anstie. Die leek op weg naar de winst, maar ging halverwege de race onderuit en zat vervolgens met zijn broek vast in zijn motor.

Cairoli, die achter Anstie reed, kon de Brit nog maar net ontwijken en pakte aldus de eerste positie terug. Anstie, die zeven ronden op kop lag, viel terug naar plaats achttien.

Na afloop van de eerste manche gaf Cairoli aan wat last van zijn schouder te hebben, maar dat deerde hem niet om ook de tweede omloop te domineren. De 33-jarige KTM-coureur pakte opnieuw vanaf het startsignaal de leiding en won voor de zevende keer in Valkenswaard.

Beste Nederlander

De beste Nederlander in Valkenswaard, dat voor de 34ste keer het decor was van een MXGP-race, was Glen Coldenhoff. Hij kwam na twee manches tot plaats twaalf.

Glenn Coldenhoff tijdens de GP van Valkenswaard Orange Pictures

STER reclame