Arnoud van Doorn
NOS NieuwsAangepast

Bekeerde ex-PVV'er Van Doorn interim-directeur Haga Lyceum

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn wordt interim-directeur van het Haga Lyceum in Amsterdam. De school kwam begin deze maand in opspraak, nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de Islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.

De school noemt Van Doorn in een kort persbericht een bruggenbouwer, die vanwege zijn ervaring in het publieke domein de juiste kandidaat is voor de functie.

Bekeerd tot de islam

Van Doorn was lid van de PVV, maar werd eind 2011 uit de partij gezet. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam en sloot zich aan bij de islamitische Partij van de Eenheid. Momenteel is hij fractievoorzitter van die partij in de gemeenteraad van Den Haag.

De afgelopen jaren kwam Van Doorn een aantal keer in opspraak. Zo bekende hij in 2013 dat hij geheime raadsstukken had doorgespeeld aan het AD. Ook kreeg hij in 2014 een boete voor verboden wapenbezit en de verkoop van softdrugs aan jongeren. Verder verdedigde hij terreurgroep IS, om daar later weer afstand van te nemen.

Bestuursvoorzitter Söner Atasoy laat desgevraagd weten omstreden uitspraken van Van Doorn niet zo relevant te vinden. Hij is nog altijd boos over de beschuldigingen aan het adres van zijn school. "Er is geen enkel bewijs maar wij zijn wel door het slijk gehaald." Een meldpunt over indoctrinatie in het onderwijs, zoals Forum voor Democratie instelde, lijkt hem om die reden wel wat. "Want bij ons is ingegrepen zonder bewijs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl