Samantha Josephson Columbia Police Department

Ze had een Uber gebeld, maar stapte in een verkeerde auto. Een paar uur later was de 21-jarige Samantha Josephson dood. Haar lichaam werd vrijdag gevonden in een bos in de Amerikaanse staat South Carolina; inmiddels is een verdachte opgepakt.

De moordzaak krijgt veel aandacht in de Verenigde Staten. De politie gaat ervan uit dat Josephson donderdag na een stapavond in de plaats Columbia per ongeluk in een andere auto stapte dan de Uber-taxi die ze had besteld. Op een persconferentie vroeg de politie aan mensen in de stad om zich te melden als ze ervaringen hebben met chauffeurs die voorbijgangers "verleiden" bij ze in te stappen.

De verdachte van de moord op Josephson is een man van 24. Hij woonde naar verluidt in de buurt van de plaats waar het lichaam is gevonden, op zo'n 150 kilometer van Columbia. De man is aangeklaagd voor ontvoering en moord. De politie kon gisteren nog niets zeggen over een motief.

Waarschuwing

Uber is in de VS bekend met gevallen van oplichting van klanten. Twee jaar geleden kwam het bedrijf daar met een campagne om gebruikers alert te maken. Na het bestellen van een auto krijgt de gebruiker een foto van de bestuurder en de kentekengegevens te zien. "Als die informatie niet matcht, stap dan niet in", adviseerde Uber in een blog. Over deze zaak wilde het bedrijf tegen Amerikaanse media nog niets zeggen.

STER reclame