Mannen van hockeyclub Amsterdam in de problemen

Kampong-Amsterdam. Vorig seizoen streden die twee clubs nog tegen elkaar om het landskampioenschap hockey bij de mannen. Maar dit jaar gaat het een stuk minder voorspoedig bij finalist Amsterdam.

De ploeg staat op een teleurstellende vijfde plaats in de hoofdklasse en dat is niet goed genoeg om aan het einde van het seizoen de play-offs om de landstitel in te gaan.

Twee weken geleden was er de ontluisterende nederlaag tegen HGC (2-8), waarna coach Graham Reid het veld moest ruimen. Sindsdien werd er wel weer twee keer gewonnen, maar de werkelijke problemen bij Amsterdam zijn daarmee niet voorbij en zitten dieper.

"Ik was eerlijk gezegd best blij met die 8-2 nederlaag", zegt aanvaller Mirco Pruyser. "Dat klinkt heel raar, maar het was wél de wake-up call die we nodig hadden."

Geen topsportklimaat

Aanvoerder Billy Bakker gaat nog wat verder en stelt zelfs dat binnen de hele club het roer om moet. "Ik mis een topsportklimaat bij deze club. Dat kan je niet in een keer omdraaien, maar we kunnen er nog wat moois van maken dit seizoen."

Amsterdam is inderdaad nog niet kansloos voor een felbegeerde play-off-plaats. Maar dan moeten er wel snel resultaten komen. Te beginnen vanmiddag, uitgerekend tegen Kampong, de club die vorig jaar ten koste van Amsterdam met de landstitel aan de haal ging.

STER reclame