Sanne Vermeer tijdens haar halve finale tegen Edwige Gwend
NOS Sport

Twee keer goud voor Nederlandse judoka's in Tbilisi

De Nederlandse judoka's hebben op de tweede dag van de grandprixwedstrijden in Tbilisi twee keer goud en een keer zilver in de wacht gesleept. In de finale van klasse tot 63 kilogram was Sanne Vermeer in de finale te sterk voor Geke van den Berg, terwijl Frank de Wit de titel pakte in de klasse tot 81 kilogram.

Voor Vermeer, de mondiale nummer veertien, was het derde overwinning op Van den Berg (46ste op de wereldranglijst) in evenzoveel ontmoetingen. Vermeer had haar binnen een minuut in een houdgreep.

Twee keer goud en zilver voor judoka's in Tbilisi

Vermeer had op weg naar de finale maar één judoka getroffen die hoger op de wereldranglijst staat, terwijl Van den Berg drie op papier sterkere judoka's had getroffen en ook geklopt. Daar had ze in de kwart- en halve finale overigens niet veel tijd voor nodig. Van den Berg stond in die rondes bij elkaar maar 46 seconden op de tatami.

De Wit pakt eerste titel sinds 2017

Frank de Wit maakte in de klasse tot 81 kilogram zijn favorietenrol volledig waar door het goud voor zich op te eisen. De 23-jarige judoka uit Heemskerk is de nummer drie van de wereld en won vier partijen vroegtijdig op ippon.

Frank de Wit op het podium in Tiblisi

In de finale stribbelde Timo Cavelius behoorlijk tegen. De 22-jarige Duitser (108 op de wereldranglijst) maakte de vier minuten vol en haalde de verlenging. Daarin kreeg hij zijn derde strafje wegens passiviteit.

Het is de eerste titel voor de Wit sinds 2017, toen hij twee grandslamtoernooien op zijn naam schreef.

Voor Hilde Jager (-70 kg) was het toernooi in de Georgische hoofdstad snel afgelopen. Binnen een minuut lag ze tegen Maria Perez uit Puerto Rico al op haar rug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl