Kelderman lelijk onderuit in afdaling in Catalonië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wielrenner Wilco Kelderman heeft bij een val in de Ronde van Catalonië een breuk in een nekwervel opgelopen. Ook heeft hij zijn linkersleutelbeen gebroken.

Kelderman ging vrijdagmiddag in de slotfase van de vijfde etappe onderuit. Hij leidde het peloton in de achtervolging op de laatste vluchter, toen hij op een rotonde onderuitgleed. De Sunweb-renner kwam hard op zijn linkerzij terecht en gleed richting de vangrail.

Hoelang Kelderman uit de roulatie is, is nog niet duidelijk. Volgens de ploeg moet hij waarschijnlijk geopereerd worden, wat zal gebeuren bij terugkeer in Nederland.

De 28-jarige klassementsrenner moet vrezen voor zijn deelname aan de Giro d'Italia, die over precies zes weken begint, op vrijdag 10 mei in Bologna. Het plan was dat Kelderman de Ronde van Italië zou rijden als helper van Tom Dumoulin, die een gooi naar de eindzege doet.

Na de Ronde van Catalonië zou Kelderman met Dumoulin op hoogtestage gaan ter voorbereiding op de Giro.

Tour gemist, uitgevallen in Giro

Afgelopen jaar moest Kelderman een streep zetten door de Tour de France. Een week voor de start liep hij tijdens het Nederlands kampioenschap na een val een schouderblessure op. In september reed hij wel als kopman de Vuelta, in het klassement eindigde hij als tiende.

In de door Dumoulin gewonnen Ronde van Italië in 2017 viel Kelderman na een week uit. Bij een botsing met een motor brak Kelderman een vinger, waarna hij moest afstappen.

Juli 2018: Kelderman gaat onderuit bij NK, weer last van schouder

STER reclame