In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Anne Frankboom in Waalwijk overleeft vernielingen niet

De Anne Frankboom in Waalwijk overleeft de voortdurende vernielingen niet. Dat zegt de gemeente Waalwijk. "Mocht het boompje dit jaar nog blad dragen, dan is het het laatste jaar."

Begin deze maand werd de boom, een loot van de kastanjeboom waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis in Amsterdam op uitkeek, voor de zevende keer binnen een jaar tijd vernield.

Tot nu toe wist de boom in het Wandelpark na de vernielingen te herstellen, maar na de laatste aanval heeft de boom nog maar een overlevingskans van twee procent. Dat blijkt uit onderzoek van specialisten van de Stichting Wereldboom.

Nieuwe loot

Wie de boom voortdurend vernielt en waarom is niet duidelijk, schrijft Omroep Brabant. De gemeente Waalwijk spreekt van een trieste en zwakke uiting van vandalisme en zinloos geweld richting een boom die symbool staat voor vrede en vrijheid.

De gemeente regelt een nieuwe loot van de Anne Frankboom. Die wordt op een geheime locatie geplant. Volgens de gemeente krijgt deze nieuwe Anne Frankboom, als de tijd rijp is, een plek in het Wandelpark. "We laten ons niet tarten in onze vrijheid", zegt burgemeester Kleijngeld. "De Anne Frankboom is er en zal ook blijven in Waalwijk."

Advertentie via Ster.nl