Cristiano Ronaldo AFP

Het is onduidelijk of Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo op tijd fit is voor de eerste van twee duels met Ajax in de kwartfinales van de Champions League op woensdag 10 april. De 34-jarige Portugees kampt met spierblessure.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri was op een persconferentie in Turijn niet overdreven optimistisch: "Er is een risico dat hij de wedstrijd tegen Ajax niet gaat halen. Dat weet Ronaldo zelf ook. Als hij niet fit is, zal hij niet spelen."

Allegri voorzichtig over Ronaldo en zijn inzetbaarheid tegen Ajax Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"De medische staf doet er op dit moment alles aan", vervolgde Allegri. "Maandag is er weer een nieuwe controle en dan zullen we de situatie evalueren. Voorzichtigheid is geboden."

Agnelli: geen risico's

Ook Juventus-voorzitter Andrea Agnelli vreest dat het kwartfinaleduel op 10 april in Amsterdam misschien te vroeg komt. "Bij spierblessures moet je heel voorzichtig zijn. Je moet niet voor één wedstrijd riskeren dat je er vervolgens twee maanden uit ligt."

De gezaghebbende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat Ronaldo in ieder geval de komende drie competitiewedstrijden van Juventus mist tegen Empoli, Cagliari en AC Milan.

Ronaldo raakte deze week bij het Portugese elftal geblesseerd tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. De Portugees maakte zich na de wedstrijd weinig zorgen over zijn fitheid, maar nu lijkt de blessure serieuzer dan verwacht.

Doorslaggevend

Ronaldo was op 12 maart in de achtste finales van de Champions League van doorslaggevend belang door Juventus met drie doelpunten langs Atlético Madrid te helpen (3-0).

STER reclame