NOS Sport

'Iets bollere' Herlings zit weer op zijn fiets en mikt op rentree in Italië

Herlings kan zich na blessure weer voortbewegen, maar wel op de fiets

Jeffrey Herlings kan weer voorzichtig lopen en zit zelfs alweer op de fiets. De volgende stap is de motor, om zich voor te bereiden op zijn rentree in de MXGP. Herlings (24) - naar eigen zeggen wat aangekomen - mikt op de wedstrijd in het Italiaanse Mantova, half mei.

"Ik heb lang in het gips gezeten en alle spieren en pezen zijn natuurlijk verstijfd", zegt de van een voetbreuk herstellende Herlings na een trainingssessie op de racefiets. Pijnvrij is hij nog niet helemaal, maar hij kan weer voorzichtig bewegen en dus aan wedstrijden gaan denken.

Begin deze maand gaf Herlings al te kennen dat hij de wereldtitel uit zijn hoofd heeft gezet. Hij twijfelde over een avontuur in Amerika, maar zijn team KTM gaf daar geen groen licht voor. En dus bleef hij in Brabant om op zijn gemak toe te werken naar een comeback.

Jeffrey Herlings

Regime

De afgelopen jaren klaagde Herlings nog weleens over het strakke regime als topsporter. Hij wenste dat hij zijn vrienden wat vaker kon zien en feestjes niet telkens maar hoefde af te zeggen.

"Nu heb ik veel meer kunnen eten. Dat kun je ook wel aan mijn hoofd zien. Hij is heel wat boller dan een maandje of zes geleden", aldus Herlings. "Ik heb het wel een beetje kunnen zien als een vakantie, een noodgedwongen vakantie. Nu kon ik even op adem komen, maar misschien is het voor de lange termijn niet verkeerd geweest."

Dagsucces

Nog anderhalve maand moet Herlings geduld hebben. Zijn doelstelling bij het uit zicht raken van concurrent Antonio Cairoli? Dagsucces. Maar hij benadrukt dat hij niet overhaast terugkeert, zoals hij al weleens heeft gedaan.

"Ik heb al stomme dingen gedaan in het verleden", zegt hij met een lach. "Wanneer de dokters zeggen dat het weer verantwoord is, gaan we er weer voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl