NOS SportAangepast

Federer overtuigt, Canadese tiener jongste halvefinalist ooit in Miami

Federer wint in Miami probleemloos van Medvedev

Roger Federer is in tegenstelling tot Novak Djokovic wel tot de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami doorgedrongen. De 37-jarige Zwitser won overtuigend van de Rus Daniil Medvedev: 6-4, 6-2.

De partij was door regenval naar donderdag verplaatst en de extra rust leek Federer goed te hebben gedaan. De drievoudig winnaar oogde scherp (22 winners en 8 onnodige fouten), bewoog goed en serveerde sterk (hij kreeg geen enkel breekpunt tegen).

Niveauverschil

De 23-jarige Medvedev, toch de nummer vijftien van de wereld, weerde zich kranig, maar het niveauverschil was simpelweg te groot.

"Ik ben tevreden over mijn niveau van vandaag. Ik serveer bovendien de hele week al goed", omschreef Federer zijn zege. Hij krijgt nu te maken met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Isner maant publiek tot kalmte na blunder van umpire

John Isner drong op de voor hem bekende wijze door tot de halve finales. Het servicekanon versloeg Roberto Bautista-Agut in twee tiebreaks: 7-6 (1), 7-6 (5).

Isner won in Miami al van Lorenzo Sonego (7-6, 7-6), Albert Ramos (7-5, 7-6) en Kyle Edmund (7- 6,7-6) en ook nu verliepen de sets op service en moesten tiebreaks voor de beslissing zorgen.

Jongste halvefinalist ooit in Miami

Isner treft in de halve finales de Canadees Félix Auger-Aliassime, die Borna Coric versloeg: 7-6 (3), 6-2. Auger-Aliassime is met zijn 18 jaar de jongste halvefinalist ooit in Miami.

Rafael Nadal haalde in 2005 de finale, maar was toen ruim twee maanden ouder dan de Canadees nu is. Auger-Aliassime trof de voor de vijfde keer een speler uit de toptwintig van de wereld en hij boekte zijn vijfde zege.

Canadese tiener (18) jongste halvefinalist ooit in Miami

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl