De verdachten van de Utrechtse vergismoord
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Rechter legt verdachten tot 26 jaar cel op voor 'vergismoord' Utrecht

De twee mannen achter de Utrechtse 'vergismoord' op Hakim Changachi in 2017 zijn veroordeeld tot celstraffen van 26 jaar. Ook moeten ze de nabestaanden een schadevergoeding van ruim 300.000 euro betalen.

De rechters achtten het bewezen dat Ferrel T. en Guyno O. begin 2017 Changachi doodschoten in een portiek in de wijk Overvecht.

Na de moord op Changachi troffen de mannen voorbereidingen om het oorspronkelijke doelwit Khalid H. alsnog te liquideren. Dat getuigt volgens de rechtbank van een "gewetenloosheid en roekeloosheid die niet te bevatten is".

Twee andere mannen die betrokken waren bij de voorbereiding van die liquidatie kregen 7 en 10 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Het motief voor de geplande moord op Khalid H. is onduidelijk gebleven, schrijft RTV Utrecht. Justitie ziet de voortvluchtige drugscrimineel Ridouan T. als de opdrachtgever.

Kroongetuige

Tegen de groep rond T. loopt een grootschalig onderzoek naar een serie moorden in de onderwereld. De 'vergismoord' bleek een keerpunt in het onderzoek.

Kroongetuige Nabil B., die als spotter en autoregelaar was betrokken bij de aanslag, kende de familie van Changachi en kwam tussen twee vuren te zitten. De Utrechter besloot uit angst en wroeging met justitie te gaan praten. Inmiddels heeft B. verklaringen afgelegd over een groot aantal liquidaties en pogingen daartoe in opdracht van T.

Zijn broer werd maart vorig jaar uit wraak geliquideerd.

Advertentie via Ster.nl