Jeroen Rauwerdink
NOS Sport

Volleyballer Rauwerdink wil meer tijd voor gezin en stopt bij Oranje

Volleyballer Jeroen Rauwerdink heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De 33-jarige passer/loper wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Ook wil hij zich richten op een maatschappelijke carrière.

Rauwerdink kwam in zestien jaar tijd tot 337 interlands. Met Oranje won hij twee keer de European League. Vorig jaar eindigde hij met het Nederlands team als achtste op het WK.

Voor dat toernooi had hij in eerste instantie bedankt om tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen, maar vanwege de vele blessures bij de nationale ploeg en het dringende verzoek van de bondscoach om zich beschikbaar te stellen kwam Rauwerdink toen van dat besluit terug.

Rauwerdink speelt op clubniveau voor het Griekse Olympiakos. Eerder kwam hij uit in Italië en Turkije. In Nederland speelde hij voor Dynamo uit Apeldoorn.

'Vechten voor erkenning'

"Gedurende mijn tijd bij het nationaal team hebben wij altijd moeten vechten voor resultaten en erkenning. Die jarenlange strijd heeft geresulteerd in een prachtige achtste plaats op het laatste WK, een prestatie die perspectief biedt", zegt Rauwerdink.

"Onder Gido Vermeulen is het fundament gelegd dat ervoor heeft gezorgd dat het team nu weer kans maakt om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Met de nieuwe bondscoach Roberto Piazza kan de volgende stap worden gezet", aldus Rauwerdink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl