Hiddink zet met China eerste stap richting Tokio

Hiddink boekt eerste succesje en zet eerst stap richting Tokio

Guus Hiddink heeft zijn eerste succesje als bondscoach van het olympisch elftal van China binnen. Hij plaatste zich met zijn elftal voor het Aziatisch kampioenschap voor spelers onder de 23 jaar van volgend jaar in Thailand.

De ploeg van Hiddink speelde de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi voor 25.000 toeschouwers met 2-2 gelijk tegen gastland Maleisië en eindigde daarmee op doelsaldo bovenaan in groep J. Eerder won China met 5-0 van Laos en met 8-0 van de Filipijnen.

Twee keer terug van achterstand

Door een eigen goal van Zhu Chenjie kwam Maleisië op voorsprong, maar via een kopbal van ex-ADO-aanvaller Zhang Yuning stond het vijf minuten later weer gelijk. Danial Haqim Draman zette Maleisië tien minuten na rust opnieuw op voorsprong.

Mohamed Syamer Kutty Abba (l) van Maleisië met Zhang Yuning (r)

De jacht op de gelijkmaker van China leidde pas in de 84ste minuut tot een treffer. Jiang Shenglong was de maker. Met de kwalificatie voor het Aziatisch kampioenschap voor spelers onder de 23 jaar heeft Hiddink zijn eerste doel bereikt.

Op het toernooi in januari 2020 hoopt Hiddink het hoofddoel te bereiken, kwalificatie voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet China bij de eerste drie eindigen. Japan is als gastland automatisch geplaatst voor de Spelen.