Tom Dumoulin kust in 2017 de trofee waarom gestreden wordt in de Giro d'Italia
NOS Wielrennen

Giro start in 2021 op Sicilië en doet het eiland in 2020 ook aan

De Giro d'Italia zal volgend jaar en het jaar daarop Sicilië aandoen. In 2021 heeft het eiland zelfs Grande Partenza in huis, de start van de Ronde van Italië. Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van het parcours van de Giro di Sicilia, de etappekoers die na 42 jaar terugkeert op de wielerkalender.

Sicilië is bezig zich nadrukkelijker als fietseiland op de kaart te zetten en daarbij passen beide wielerevenementen natuurlijk bij uitstek. De afgelopen twee edities voerde het parcours van de Ronde van Italië ook al over Sicilië, met aankomsten op de Etna.

In 2020 zullen op het eiland in de Middellandse Zee drie etappes in de Giro d'Italia verreden worden, om er een jaar later terug te keren voor de start van de eerste van de drie grote wielerrondes van het jaar. De komende editie start op 11 mei met een tijdrit door Bologna.

De Giro di Sicilia, geïnitieerd door RCS Sport dat ook de Giro d'Italia organiseert, wordt gehouden van 3 tot en met 6 april. De laatste winnaar van die rittenkoers was in 1977 de destijds 19-jarige Giuseppe Saronni, die in 1979 en 1983 de Giro d'Italia op zijn naam schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl