Wekdienst 26/3: tantramasseur berecht en Chinese president in Frankrijk

Goedemorgen! Vandaag staat tantramasseur Nico D. voor de rechter, is de Chinese president Xi in Frankrijk en stemt het Europese Parlement over een omstreden regeling voor het auteursrecht op internet.

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral in het binnenland kunnen enkele lichte buien vallen. Er waait een matige noordwestenwind en het wordt 9 tot 11 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag komt justitie met de strafeis tegen tantramasseur Nico D. uit Rhenen. Hij zou ontucht hebben gepleegd met zeker zes vrouwen tussen 2014 en 2017.
  • Vandaag wordt bekend wie de Max Velthuijs-prijs heeft gewonnen. De oeuvreprijs voor illustratoren werd in 2006 in het leven geroepen.
  • De Chinese president Xi is in Frankrijk en daar ontmoet hij niet alleen president Macron, maar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

Wat heb je gemist?

Het Britse parlement heeft het initiatief naar zich toegetrokken om te stemmen over alternatieve brexit-voorstellen. Een meerderheid van 329-302 stemde voor een amendement dat het Lagerhuis meer invloed geeft op hoe het nu verder gaat als May's brexit-deal het deze week niet gaat halen.

Het gaat straks om een niet-bindende stemming over die alternatieven, maar volgens correspondent Tim de Wit zal de politieke druk om de uitslag uit te voeren voor May wel hoog zijn. "Het Lagerhuis krijgt hiermee de mogelijkheid om plan B te gaan bepalen", vertelt hij.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Vandaag stemt het Europees Parlement over nieuwe regels voor het auteursrecht. Vooral om artikel 13 uit die regeling is veel te doen geweest.

Hoe het zit met artikel 13 legt NOS op 3 hieronder uit:

Dit is waarom het internet zich zo druk maakt over artikel 13

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl