Brood wil NAC zonder clichés aan de praat krijgen: 'Elke wedstrijd is lastig'

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brood beseft: 'Waren momenten dat ik beter in kon stromen bij NAC'

Ruud Brood had de voorbije jaren meermaals de kans hoofdtrainer te worden van NAC, maar het kwam er nooit van. Tot nu, het moment waarop de Bredanaars ogenschijnlijk kansloos onderaan de ranglijst bungelen. Een opmerkelijke timing.

"Er zijn momenten geweest dat ik beter kon instromen dan nu, dat NAC er beter voor stond", beaamt Brood, die maandag voor het eerst op het trainingsveld stond in Zundert, waar de eredivisionist zijn complex heeft.

"Dat ik hier nu hoofdtrainer ben, heeft ook te maken met het feit dat ik een enorme affiniteit met de club heb. Als je hier veertien jaar hebt gezeten, als speler en in allerlei functies, dan wil je helpen als het moment daar is."

In de komende vier competitiewedstrijden neemt NAC het op tegen achtereenvolgens VVV, Excelsior, Heracles en FC Emmen, waarbij Excelsior en Emmen directe concurrenten zijn in de strijd onderin. Daarna volgen nog duels met onder meer PEC Zwolle en Fortuna Sittard, eveneens laagvliegers.

Brood: "Het programma biedt perspectief, zou je zeggen. Maar goed, voor ons is elke wedstrijd best wel lastig. Hoe krijg je een team aan de praat? Ik kan dat beïnvloeden door de manier van spelen, de manier van trainen, andere gezichten in het team. Ik praat niet in clichés als 'schokeffect', dat heeft allemaal geen zin."

Stand onderin de eredivisie

Club Duels-Punten Doelsaldo
15. Excelsior 26-26 32-59 (-27)
-------------------- ---------------- ------------
16. De Graafschap 26-25 31-55 (-24)
17. FC Emmen 26-25 30-60 (-30)
18. NAC Breda 26-17 23-62 (-39)

Drie keer gepromoveerd

Hoewel Brood een bewezen 'promotietrainer' is - hij loodste RKC Waalwijk (2 keer) en NEC naar de eredivisie - loopt zijn contract in Breda aan het einde van dit seizoen af. Mochten de Bredanaars afdalen naar het tweede niveau, dan doen ze dit - vooralsnog - dus zonder Brood.

Een bewuste keuze, volgens Brood. "Om mijn focus op de korte termijn te houden, waarin we moeten trachten iets te bewerkstelligen. Het heeft nog geen zin om over het nieuwe seizoen te praten."

"Er komt dadelijk waarschijnlijk een technisch manager of directeur, laat die maar het beleid gaan maken en kijken hoe het er volgend seizoen uit komt te zien."

STER Reclame