7 News / Twitter

'Egg boy' zegt dat kapotslaan ei op hoofd senator ook veel goeds opleverde

time icon Aangepast

De 17-jarige Australiër Will Connolly plette vorige week een ei op het achterhoofd van senator Fraser Anning. De beelden gingen de wereld over, zeker ook omdat Anning reageerde door de jongen een paar klappen te verkopen. Nu heeft de tiener voor het eerst gereageerd op het incident.

Na de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland suggereerde de politicus op Twitter dat de moord op de moslims in Christchurch het gevolg was van het migratiebeleid. De senator kreeg daarop veel kritiek.

Senator Fraser Anning
@fraser_anning
Does anyone still dispute the link between Muslim immigration and violence?
1 maand geleden

Naar eigen zeggen bezocht Connolly een persconferentie van de politicus om Anning "te vergeven" voor de uitspraken die hij deed op Twitter. Waarom de 17-jarige jongen dan toch een ei meenam naar de persconferentie, vraagt de interviewer niet. "Ik wilde horen wat hij te zeggen had, zodat ik de kans had om mijn mening over hem bij te stellen", legt hij uit. "Maar toen begon hij bepaalde dingen te roepen die het alleen maar erger maakten."

In een interview met de Australische omroep Network Ten vertelt Will Connolly over het ei-incident:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Slachtoffers kregen schuld van aanslag, ik vond het walgelijk'

De jongen, die na het incident de geuzennaam egg boy kreeg, erkent dat wat hij deed niet hoort. Maar hij vindt ook dat zijn actie veel goeds heeft gebracht. "Het heeft mensen verenigd en ervoor gezorgd dat er veel geld is opgehaald voor de slachtoffers van Christchurch", zegt hij.

Een crowdfundingactie om 1250 euro voor de juridische kosten van de tiener op te halen heeft omgerekend meer dan 70.000 euro opgeleverd. Naast de aankoop van extra eieren gaat het meeste geld naar de slachtoffers van de aanslag in Christchurch.

Petitie

De verontwaardiging over de klappen die de senator uitdeelde aan Connolly was groot. Ook de premier van Australië voelde zich geroepen de actie te veroordelen. Ook hebben meer dan een miljoen Australiërs een petitie getekend om de senator uit het parlement te verwijderen.

Connolly had niet de intentie om een politiek statement te maken, zegt hij. Volgens hem was het vooral bedoeld als grap om later aan zijn vrienden te laten zien. "Ik had niet verwacht dat dit zoveel aandacht zou krijgen."

STER Reclame