Mark Wotte ANP

Wotte loopt olympische kwalificatie mis en moet weg bij Jong Marokko

time icon

Mark Wotte is niet langer bondscoach meer van Jong Marokko. De 58-jarige trainer liep met die ploeg kwalificatie voor de Olympische Spelen mis. De afspraak was dat hij in dat geval geen nieuw contract zou krijgen.

Om een olympisch ticket te kunnen verdienen, had Jong Marokko zich moeten plaatsen voor de Afrika Cup. Dat ging gisteren mis. Wotte won in de tweede kwalificatieronde met 1-0 van DR Congo, maar dat was na de 2-0 uitnederlaag niet genoeg om door te gaan.

Helaas

"Zoals afgesproken is mijn contract beëindigd nu ons olympische traject gisteren helaas is afgelopen", meldt Wotte op Twitter. "Ik wil al mijn collega's bedanken voor hun goede werk om het Marokkaanse voetbal te verbeteren."

MCWotte
@MarkWotte
Today my participation with The Moroccan Federation has terminated as agreed per contract after Olympic Team Project unfortunately stopped yesterday. I want to thank all my colleagues and staff members for their excellent work to improve Moroccan Football. Dima Maghreb 🙏🇲🇦⚽️👍
3 maanden geleden

Wotte was sinds 2015 in dienst bij de Marokkaanse voetbalbond. Daarvoor werkte hij in Schotland, Egypte, Roemenië, Engeland, Qatar en in Nederland bij RKC Waalwijk, Willem II, Jong Oranje, FC Den Bosch, FC Utrecht en ADO Den Haag. Ook was hij technisch directeur bij Feyenoord.

STER Reclame