ANP/NOS

Wekdienst 25/3: definitieve verkiezingsuitslag en Week van het Geld

time icon

Goedemorgen! De Kiesraad komt met de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en premier May komt in het Britse Lagerhuis met een update over de brexit.

Wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van maandag 25 maart

Er vallen vandaag buien, in het noordoosten met kans op hagel en onweer. Het wordt een graad of 10. Ook morgen valt nog een bui, de dagen daarna wordt het droger en wat minder koud.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De definitieve verkiezingsuitslagen van de Provinciale Staten en de waterschappen worden vandaag bekendgemaakt door de Kiesraad.
  • Het wordt een spannende week voor premier May. De parlementair redacteur van The Sunday Times twitterde zaterdag dat ministers van plan zijn haar af te zetten en een interim-premier aan te wijzen die de brexit verder moet afhandelen. Daarna spraken ministers openlijk hun steun voor haar uit.
  • Vandaag begint de Week van het Geld, met als doel kinderen te leren omgaan met geld. Zo wordt volgens organisator Wijzer in geldzaken de "basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd".

Wat heb je gemist?

Op woensdag 29 mei organiseren de vakbonden CNV, FNV en VCP een nieuw pensioenprotest. Dat zullen ze vandaag aan minister Koolmees van Sociale Zaken meedelen, schrijft Trouw.

De staking moet groter worden dan die van vorige week maandag, die voortijdig werd beëindigd vanwege de aanslag op een tram in Utrecht. De bonden willen dat de pensioenleeftijd niet verder meer stijgt en dat er een aanvullend pensioen komt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het Nederlands elftal heeft gisteravond in de Johan Cruijff Arena met 3-2 verloren van Duitsland. Na de eerste helft, waarin Duitsland domineerde, stond Oranje nog met 2-0 achter. In de tweede helft had Nederland het overwicht, en benutte dat met doelpunten van De Ligt en Depay. Maar in de 90e minuut wist Nico Schulz toch de winnende goal te maken voor Duitsland.

Oranje-captain Virgil van Dijk koopt niets voor het feit dat Nederland een sterke tweede helft heeft gespeeld. "We verliezen, dus we hebben er niets aan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Dijk: 'We hebben nog een lange weg te gaan'

Fijne dag!

STER Reclame