De spelers van Hongarije vieren de 2-1 zege op Kroatië met de fans

Hongarije stunt met zege op Kroatië, Oostenrijk verliest in Israël

Kroatië is in de EK-kwalificatiereeks tegen zijn eerste nederlaag aan gelopen. Drie dagen na de moeizame overwinning op Azerbeidzjan verloor de verliezend finalist van het afgelopen WK met 2-1 bij Hongarije.

Ante Rebic, die de bal met flink wat geluk voor de voeten kreeg, zette Kroatië in Boedapest na een klein kwartier nog wel op voorsprong. De Hongaren namen daarna het heft in handen en na een fijne pass van oud-PSV'er Balász Dzsudzsák zorgde Ádám Szalai nog voor rust voor 1-1.

Na rust gaf Kroatië helemaal geen thuis meer, leek tevreden met een gelijkspel, maar kreeg het deksel op de neus. Uit een corner van Dzsudzsák frommelde Máté Pátkai de bal in het doel.

Giggs' Wales begint goed

In dezelfde groep boekte Wales een zwaarbevochten zege op Slowakije. In Cardiff won de ploeg van bondscoach Ryan Giggs met 1-0.

Daniel James werd matchwinnaar voor Wales tegen Slowakije

In Cardiff beleefde Wales, met Gareth Bale als aanvoerder, een droomstart: al na vijf minuten zorgde Daniel James, in zijn tweede interland, voor 1-0. De 21-jarige middenvelder van Swansea City profiteerde van een Slowaakse slordigheid en schoot hard raak,

Daarna moest het drastisch verjongde Wales achteruit en mocht het vooral in de tweede helft van geluk spreken dat de Slowaken (met sterspeler Marek Hamsik en oud-eredivisiespelers Miroslav Stoch en Albert Rusnák) de kansen niet afmaakten.

In de laatste vijf uitwedstrijden wisten de Slowaken geen doelpunt te maken.

5. Azerbeidzjan 1 0 1-2

In groep G boekte favoriet Polen de tweede zege op rij, al kwam die minder makkelijk tot stand dan gehoopt. Tegen Letland zorgde Robert Lewandowski, die eerder al de paal had geraakt en twee reuzenkansen had gemist, een kwartier voor tijd voor de bevrijdende 1-0. Vijf minuten voor tijd zorgde Kamil Glik nog voor 2-0.

Voor Oostenrijk lijkt deelname aan het EK nu al ver weg. Na de nipte 1-0 nederlaag tegen Polen gingen de Oostenrijkers nu met 4-2 onderuit in Israël.

Marko Arnautovic kopte de Oostenrijkers in Haifa na 8 minuten nog wel op voorsprong, maar drie treffers van de in de Chinese competitie uitkomende Eran Zahavi en een van Manus Dabbur (op aangeven van Zahavi) bezorgden Israël een ruime zege.