Kampong dwingt in slotfase Oranje-Rood op de knieën

Kampong verslaat in de slotfase Oranje-Rood

Net als afgelopen week tegen Bloemendaal heeft landskampioen Kampong in de topper tegen Oranje-Rood in de slotfase een de overwinning weten te behalen. Voor eigen publiek boekte Kampong een 1-0 zege. Het doelpunt werd in de laatste minuut gemaakt door Philip Meulenbroek.

Oranje-Rood, dat de laatste weken bepaald niet in goede vorm verkeerde, kon lang goed mee met Kampong en kwam met name in het derde en vierde kwart goed voor de dag. Kampong stond vaak onder druk en kwam er zelf maar mondjesmaat aan te pas.

Het duel leek af te stevenen op 0-0, iets wat niet vaak voorkomt in het hockey, maar Meulenbroek bezorgde zijn ploeg in de slotfase toch de overwinning. Van dichtbij tikte hij een voorzet van Ties Ceulemans binnen. Vrijwel direct daarna was het duel ook afgelopen.

Matchwinner Meulenbroek: 'We weten dat we altijd scoren'

Koploper Bloemendaal behaalde een eenvoudige 6-1 zege op degradatiekandidaat SCHC en daardoor blijft de voorsprong op Kampong drie punten.

Duizendste wedstrijd

Amsterdam speelde de duizendste wedstrijd in de hoofdklasse. Het jubileum kreeg extra glans dankzij een 3-1 overwinning op Almere. Bij de Amsterdammers zat Jan Jorn van 't Land op de bank, Hij nam de plaats in van de eerder deze week ontslagen Graham Reid.

Ook HGC speelde de duizendste wedstrijd in de hoofdklasse. De club uit Den Haag speelde met 2-2 gelijk tegen Rotterdam.

Amsterdam en HGC zijn de enige twee teams in de historie die altijd op het hoogste niveau zijn uitgekomen sinds de start van de hoofdklasse in het seizoen 1973/74.

Eenzame revalidatie De Wijn: 'Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit wilde komen'