NOS Sport

Motocrosser Cairoli verliest in Groot-Brittannië ongeslagen status

Motocrosser Cairoli verliest in Groot-Brittannië ongeslagen status

Antonio Cairoli heeft bij de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn ongeslagen status verloren in de MXGP. De Italiaan won op het circuit van Matterley Basin nog wel de eerste manche, maar moest in de tweede omloop zijn meerdere erkennen in Tim Gajser.

De eindzege ging wel naar WK-leider Cairoli, die op 3 maart in Argentinië de openingsrace van het seizoen won door beide manches op zijn naam te schrijven.

Valpartij Gajser

Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli begon de dag met winst, nadat hij optimaal had geprofiteerd van een valpartij van Gajser. De Sloveen, bij afwezigheid van de geblesseerde Jeffrey Herlings dit seizoen de voornaamste concurrent van Cairoli in de wereldtitelstrijd, hield in tegenstelling tot de eerste manche zijn zenuwen in de tweede omloop wel in bedwang.

Cairoli hijgde weliswaar in de slotfase nog in de nek van Gajser, maar een nieuwe comeback zat er niet in voor de Italiaan.

Coldenhoff beste Nederlander

Glenn Coldenhoff was ook in de tweede manche de beste Nederlander. De motocrosser verbeterde zijn twaalfde plaats van de eerste manche door als achtste te finishen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl