Ginella Zerbo van SCHC

Hockeytopper gelijk, Den Bosch lachende derde

De hockeysters van Den Bosch zijn dankzij een 2-0 overwinning op HDM opgeklommen van de derde plaats naar de eerste. De regerend landskampioen profiteerde optimaal van het gelijkspel in de topper tussen Amsterdam en SCHC, die tot deze speelronde de koppositie deelden.

Namens Den Bosch bracht Frédérique Matla haar ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Imme van der Hoek zorgde in de tweede helft voor de 2-0.

Topper

De meeste ogen waren zondag gericht op de topper tussen gedeelde koplopers Amsterdam en SCHC. In het Wagenerstadion in Amsterdam kwam SCHC al snel op een 2-0 voorsprong, maar de ploeg wist die niet vast te houden en zag Amsterdam uiteindelijk langszij komen.

Ginella Zerbo was de uitblinkster aan de zijde van SCHC. Binnen een minuut bracht ze haar ploeg op voorsprong. Niet veel later trof de 21-jarige speelster opnieuw doel. Dat leidde tot enige discussie, omdat de treffer werd voorafgegaan door een, op het oog gevaarlijke, voorzet van Laurien Leurink.

Op slag van rust deed Amsterdam wat terug via Marijn Veen. Lange tijd leek 2-1 ook de eindstand te worden, maar in de allerlaatste seconde bezorgde Maria Verschoor de hoofdstedelingen toch nog een punt via een strafcorner. Direct na de 2-2 klonk het eindsignaal.

Landskampioen leidt

Den Bosch gaat nu aan de leiding met één punt meer dan Amsterdam en SCHC. Oranje-Rood, dat met 2-1 won van Kampong, staat vierde op drie punten van Den Bosch.

De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs.