In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Geen drugsafval in gedumpte vaten in Zeeland

De 39 vaten die afgelopen zaterdag bij Oud-Vossemeer werden gevonden, bevatten geen drugsafval. Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk gaat om afval van een landbouwer of garagehouder. De politie doet verder onderzoek naar de illegale dumping.

In Oud-Vossemeer in Zeeland zijn dit weekend 39 vaten afval gevonden. Er werd rekening gehouden met chemisch drugsafval van een laboratorium dat xtc produceert, schrijft Omroep Zeeland. Na onderzoek van de inhoud en de labels blijkt dat het gaat om afval van een boer of garagebedrijf.

Steeds meer drugsafval

Het aantal dumpingen van drugsafval is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Vorig jaar werd volgens de politie 292 keer drugsafval gevonden, een jaar ervoor was dat nog 207 keer. Het meeste drugsafval wordt gedumpt in Noord-Brabant en Limburg.

Dat er meer drugsafval wordt gedumpt, heeft volgens de politie meerdere oorzaken. Zo zijn de grondstoffen die nodig zijn om xtc en speed te maken inmiddels verboden en mogen ze niet meer worden geïmporteerd. Daarom maken de criminelen die grondstoffen nu zelf, wat weer extra afval oplevert. Daarnaast denkt de politie dat er simpelweg steeds meer drugs worden geproduceerd.

Advertentie via Ster.nl