Het cruiseschip in de problemen voor de Noorse kust Reuters

Motoren Noors cruiseschip doen het weer, koers richting Molde

time icon Aangepast

Het cruiseschip dat gisteren voor de Noorse kust in de problemen raakte, is onderweg naar de havenstad Molde. Drie van de vier motoren doen het weer. Voor en achter het cruiseschip varen sleepboten.

De evacuatie van opvarenden is voorlopig gestopt. Gisteren en vannacht zijn 463 van de 1373 opvarenden met helikopters van boord gehaald.

Het cruiseschip Sky van rederij Viking kwam zaterdagmiddag in de problemen toen tijdens een westerstorm drie motoren uitvielen. De kapitein is een Fin met een lange staat van dienst op het gebied van cruisevaarten. De storm dreef de Viking richting kust, maar het lukte de bemanning om voor anker te gaan.

De terugkeer van het schip is te volgen via een livestream.

Daarna begon een grootschalige reddingsoperatie met helikopters om alle opvarenden van boord te halen. Daarbij raakten zeventien mensen gewond. Onder hen zijn een vrouw van in de negentig en twee mannen van in de zeventig die alle drie zwaargewond raakten. Onder de opvarenden zijn Britten en Amerikanen.

Geredde passagiers hebben veel lof voor het optreden van de bemanning, zei de burgemeester van de plaats waar ze aan land zijn gebracht.

Het in moeilijkheden geraakte vrachtschip Hagland Captain AFP

De negen bemanningsleden van een vrachtschip dat ongeveer op dezelfde plek voor de Noorse kust in de problemen kwam, zijn inmiddels allemaal van boord gehaald.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Onverwacht avontuur' voor opvarenden cruiseschip

STER Reclame