Alaphilippe maakt favorietenrol waar in Milaan-Sanremo

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Alaphilippe oppermachtig in Milaan-Sanremo
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Julian Alaphilippe heeft de 110de editie van de Italiaanse wielerklassieker Milaan-Sanremo gewonnen. De Fransman van Deceuninck-QuickStep was de snelste van een elitegroepje dat op de Poggio ontstond. Ook Tom Dumoulin sloot daarbij aan.

Achter Alaphilippe eisten Oliver Naesen en Michal Kwiatkowski de andere podiumplaatsen op. Dumoulin kwam als elfde over de finish.

De ploeg van Alaphilippe hield het tempo hoog op de slotklim, waardoor rassprinters als Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Arnaud Démare en ook de eigen Elia Viviani moesten lossen.

Milano Sanremo
@Milano_Sanremo
Elia and Loulou... that's why we love cycling ❤️ #MilanoSanremo #NamedSport
3 maanden geleden

Het duurde 270 kilometer voor er sprake was van enige reuring in het peloton. Op de Cipressa, de voorlaatste helling van de dag, sprong Niccolo Bonifazio weg en hij pakte dankzij een magistrale afdaling twintig tellen. Maar nog voor de laatste klim, de Poggio, werd de sprinter weer ingelopen.

Dumoulin en Nibali

Op de Poggio was het de beurt aan Alberto Bettiol. Hij sprong weg en Alaphilippe reageerde. De Fransman ging erop en erover en zes man sloten bij de favoriet aan. Maar er was geen cohesie bij de zeven vooraan, waardoor in de afdaling onder anderen Dumoulin en Vincenzo Nibali, de winnaar van 2018, weer konden aansluiten.

In de straten van Sanremo wilde Matteo Trentin de sprint niet afwachten en ging ervandoor. Jumbo-renner Wout van Aert haalde hem terug, maar ook de rest sloot weer aan. Matej Mohoric versnelde, maar ook hij kwam niet weg. Een sprint bleek onvermijdelijk en daarin troefde Alaphilippe andere snelle mannen als Peter Sagan en Alejandro Valverde ruimschoots af.

Milano Sanremo
@Milano_Sanremo
🎙️@alafpolak: “I will need some time to realize what I have achieved today. We’ve made the race hard and I stayed focused. I followed Mohoric at 600 meters. I made no mistake. It’s unbelievable!” #MilanoSanremo #NamedSport
3 maanden geleden
Uitslag Milaan-Sanremo

STER Reclame